معایب فرش دستباف
فرش دستباف یکی از بی نظیرترین هنرهای دستی است که در تمام دنیا آن را با نام کشورمان ایران می شناسند، اما این محصول هنری و بی نظیر ممکن است مانند هر نوع کالای دیگری دارای معایبی باشد که در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی ۸ مورد از معایب فرش دستباف بپردازیم و در این زمینه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم دعوت می کنم با ما همراه باشید.
۸ مورد از معایب فرش دستباف
مهم ترین معایب فرش دستباف به قرار ذیل است:
وجود نقص در طرح نهایی فرش دستباف
موردی که هم جز معایب وهم جزاصالت فرش میتوان معرفی کرد وجود خطا دربافت فرش است.همانطور که از نام این فرش پیداست کار دست میباشد وقطعا دچار خطا خواهد شد ولی اگر این اشتباهات ازحد استاندارد خود بیشتر شود فرش یک فرش ناقص خواهدشد و زیبایی خود را از دست میدهد طوری که طرح هاو اندازه های فرش باهم متقارن نیستن.
قیمت و هزینه های دستباف
قیمت وهزینه ی هرمحصولی باتوجه به میزان انرژی و زمانی که صرف آن می شود تعیین می گردد. به همین دلیل فرش دستباف که به طور میانگین 6ماه الی 2سال کاربافت آن به اتمام می رسد از لحاظ قیمت برای خریدار بسیار پرهزینه تمام می شود. با کمی دقت متوجه می شوید در هر حوزه ای که کار دست وارد آن شود قیمت ها هم افزایش می یابد که این موضوع نیز منطقی می باشد.
زیرا که هزینه ای صرف اثر هنری شود بسیار با ارزش ونفیس است. کارخانه قالیشویی صدف بهترین قالیشویی در کوهسار خدمات شستشوی انواع فرش دستباف را با بهترین کیفیت انجام می دهد برای دریافت خدمات شستشوی انواع فرش دستباف با ما در تماس باشید.
وزن سنگین و سخت شدن حمل آن از معایبی دیگر
فرش های دستباف به نسبت فرش های ماشینی دارای وزن بیشتری است که این موضوع نیز کاملا طبیعی می باشد چرا که استفاده از مواد اولیه باکیفیت مثل پشم و پنبه طبیعی می تواند دلیلی بر افزایش وزن این نوع قالی شود. باید به این نکته توجه کرد که شستن این فرش ها به دلیل وزن زیاد بسیار بالایی که دارد سخت و طاقت فرساست.
اما دیگر با روی کار آمدن شرکت های قالیشویی نظیر قالیشویی صدف برای شستن فرش های دستباف این مشکل زیاد به چشم نمیاید. نکات مهم برای شستشوی فرش دستباف از مقالات پرکاربرد و جدید سایت قالیشویی صدف می باشد که پیشنهاد می کنیم این مقاله را جهت کسب اطلاعات بیشتر در سایت قالیشویی صدف مطالعه کنید.
بالازدگی و پایین زدگی یا همان کوبیدگی
از رایج ترین عیوب فرش های دستباف افزایش و یا کاهش طول فرش به نسبت رجشمار اصلی می باشد. در صورت بالازدگی یا پایین زدگی ،گل و نقش ها حالت اصلی خود را از دست می دهد و به صورت شکل های نامنظمی درمی آید در نتیجه باعث کاهش مرغوبیت وجلوه گری فرش می شود.
سوالی که شاید برایتان پیش بیاید دلیل کوبیدگی است که در ادامه مهم ترین دلایل آن را برایتان بازگو می کنم:
- ضخیم بودن و یا نازک بودن خامه ها و نخ های چله، یکی از اصلی معایب آن به شمار می آید.
- تنظیم نبودن کشش چله ها، به این معنا که اگر چله ها زیادی سفت باشند باعث پایین زدگی و اگر شل باشند باعث بالازدگی می شود.
- یکی دیگر از دلایل کوبیدگی تنظیم نبودن تراکم چله ها نسبت به رجشمار فرش است.
پوک و تو خالی شدن فرش دستباف
این مورد یکی از بدترین معایب فرش دستباف بع شمار می آید که در ادامه به صورت مختصر آن را مورد بررسی قرار می دهیم:
چگالی گره های استفاده شده برای بافت فرش دستباف متناسب با رجشمار متفاوت است و هر قدر این چگالی ها افزایش یابد ارزش آن ها نیز به همین منوال بیشتر می شود اما گاهی اوقات بافنده ها ،تعداد گره های قالی را نسبت به رجشمار کاهش می دهند که باعث تو خالی و نامرغوب شدن قالی شده که در اصطلاح به آن قالی پوک می گویند. البته استفاده کم از خامه و استفاده زیاد از چله و پود و همچنین گره ی نامرغوب مانند گرهی کمانشی برای بافت از جمله دلایل پوکی فرش است.
غلط بافی در دنیای فرش بافی
قطعا غلط بافی نیز می تواند یکی دیگر از معایب فرش دستباف به شمار آید که متاسفانه این مورد در اغلب فرش های دستباف دیده می شود. زمانی که نقش و نگارهای فرش شکل و شمایل خود را حفظ نکنند و به نوعی دارای بی نظمی باشند از اصطلاح غلط بافی استفاده می شود. و اما از دلایل این اتفاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اشکال در طراحی و نقص
- مشکل در نقشه خوانی
- پر و تنگ بودن چله ها
- انجام ندادن صحیح کارها
- اشکال در مواد اولیه
لوچه شدن فرش دستباف
عدم تقارن گوشه ها از عیب هایی است که در بسیاری از قالی های دستباف دیده می شود. هنگامی که یک گوشه از فرش نسبت به جاهای دیگر بلند تر باشد اصطلاحا به آن لوچه شدن می گویند. اما چرا این اتفاق می افتد؟جالب است بدانید این مشکل در زمان اتمام بافندگی و برش چله ها اتفاق می افتد وقتی که بریدن چله از یک سو شروع و به سمت دیگر ادامه یابد در اثر سنگینی فرش، به گوشه مقابل فشار وارد می شود در نتیجه این گوشه نسبت به سایر گوشه ها بلندتر خواهد شد. برای آشنایی با نحوه شستشوی غیر اصولی فرش دستباف توصیه می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت قالیشویی صدف مطالعه نمایید.
اصطلاح کجی و کیسی چیست؟
هنگامی که طول و عرض فرش در امتداد یک خط مستقیم قرار نگیرند و به داخل متمایل شوند و یا دچار بیرون زدگی شود به این اشکال فرش کجی می گویند. وقتی که بافت فرش دستباف جمع یا چین بخورد به کیسی معروف است این عیب برای فرش بسیار مضر است و باعث سرعت فرسایش قالی می شود در نتیجه پرزها زودتر از بین می روند.
موارد فوق الذکر در این مقاله را می توان به عنوان به معایب اصلی فرش دستباف بر شمرد ولیکن با توجه به مزیت ها و ارزش بالایی که فرش دستباف دارد برخی از این معایب ممکن است هرگز به چشم نیاید، اما این موراد می تواند در زمان خرید این کالا به شما کمک شایانی کند.
شستشوی فرش دستباف در مرکز قالیشویی صدف
برای شستشوی فرش دستباف مرکز قالیشویی صدف را که در این زمینه از مهارت و سابقه طولانی برخوردار است به شما معرفی می کنیم لذا در زمان خرید این محصول نگران شسشتوی آن به دلیل وزن بالا نباشید و با خیالی آسوده این فرایند را به کارخانه قالیشویی صدف بهترین قالیشویی در هشتگرد بسپارید. در این مقاله سعی شد معایب فرش دستباف را به شما عزیزان معرفی کنیم امیدواریم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.
معایب فرش دستباف چیست؟
وجود نقص در طرح نهایی فرش دستباف، قیمت و هزینه های دستباف، وزن سنگین و سخت شدن حمل آن، بالازدگی و پایین زدگی یا همان کوبیدگی، پوک و تو خالی شدن فرش دستباف، غلط بافی در دنیای فرش بافی، لوچه شدن فرش دستباف از معایب فرش دستباف می باشد.
بهترین قالیشویی برای شستشوی فرش دستباف چه قالیشویی می باشد؟
برای شستشوی فرش دستباف مرکز قالیشویی صدف را که در این زمینه از مهارت و سابقه طولانی برخوردار است به شما معرفی می کنیم لذا در زمان خرید این محصول نگران شسشتوی آن به دلیل وزن بالا نباشید و با خیالی آسوده این فرایند را به کارخانه قالیشویی صدف سپارید.